Powered by Blogger.
RSS

Senang sampai.........

Sememangnya sangat senang sampaikan saya ternganga seketika mendengarnya....ecceehh(apa la yang budak ni nak cakap agaknya..hehehe)..o_O..Sebenarnya saya hanya ingin berkongsi satu resepi pencuci mulut yang sangat senang...tu je..namanya puding sagu..Biasanya makan sejuk-sejuk...sangat senang sampai buat saya nak makan banyak kali..Cubalah..:D

Diambil dari google

Bahan puding:

1 cawan sagu

4 cawan air

sedikt pewarna makanan(terpulang tapi saya suka merah)

Untuk kuah:

Susu cair Carnation(atau jenama lain yang anda suka)
Air gula melaka(sila rujuk resepi yang sebelum ni)

Cara-cara membuat puding:

1. Didihkan air dalam periuk dan masukkan pewarna makanan.
2. Masukkan sagu dan biar sampai kembang(jangan lupa kacau) dan likat.
Tips: Sagu dah kembang bila semua dah jadi jernih dan takde putih-putih.
3. Masukkan dalam adunan dan masukkan dalam peti sejuk sampai sejuk.

Cara hidangan:

1.Masukkan beberapa sudu puding dalam mangkuk ikut selera masing-masing.
2.Masukkan beberapa sudu air gula ikut cita rasa.
3.Masukkan sedikit susu cair juga ikut cita rasa.

Dah siap!!!senang tak?Selamat mencuba...:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 lighted candles:

faddy said...

Wah.
Raiiii, memang senang. Kita penah buat jugak.

Good to be made when we are run out of time, but ade guests nak dtg rumah like masa tu jugak hoho.
At least ade dessert kan?

Yours is red. I usually make it green. Nyum2!

`Aina AHS said...

rai is back with her recipe!!woot!hmm..bile plak kte nk smbg book review ek?nnt2 la..eheheh

Nur Raihanah said...

hahahaha...btul2 faddy...sbbkan senang n sedap ad skali tu rai wat rai ngan akk abeskn dlm mse sehari je...hahahahah...pastu ptg tu wat ag..

Post a Comment

cot-cet