Powered by Blogger.
RSS

Mee Udang Banjir

Last Sunday,saya sekeluarga(minus my kakak and abang la) pergi ke Sabak Bernam,sebab mak saya ade kerja di sana..
Hmm..sbnrnya dah lame jugak kami tak ke Sabak Bernam..dulu2 selalu la jugak,coz my dad's sister tinggal kat sana. But,to tell you the truth,Sabak Bernam bukannya ade ape2 sgt..cuma ade bendang sawah (or is it sawah bendang??),jagung yg sedap,buah2an,pantai (bukan pantai berpasir la tapi) and mee udang banjir!ehh..tetiba rase cam byk jugakla benda ade kat Sabak Bernam ni :P
I'm not sure if everyone is familiar with this mee udang banjir,but i was not..pernah tgk kat dlm TV je..hehe.so,on Monday rsenye,kami ke Bagan Nakhoda Omar,tempat tu boleh kira cam pantai la sbnrnye..tapi time tu tgh surut :(




Kat depan pantai tu,ade restoran,situ la yang menjual mee udang banjir nye




Ni version yang kat kedai yg saya makan tu la..tak tau la kalau anda semua penah makan yg lain pnye version ke :D..udang dia,per serving..adik saya kira,ade 8 ekor tu~ade yg besar,ade yg sederhana la..but all in all..i love it..sooodaaap ^^huhu..tetiba rase nak makan lagiiiiiii..

Ok,sekian saje bebelan saya mengenai mee udang banjir..kecoh skit sbb first time makan..hahaha..hmmm...lepas ni nak try ape plak ekk??

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 lighted candles:

remajapunya waktumelimpah-ruah said...

aina...siries gamba2 kat pantai tu mengingatkan sy kat nodamela...
skang ni tgah layan citer mei-chan.haha.citer paling tak logik penah sy tgk.paling ikut nafsu jgak.so..mgkn sebab tu i keep on watching it.
atau mungkin kerana sy dah thp bosan petala ke-100 jutajutajuta??!!haha.
apepun..sy nk ckp sy dengki kat awk ni.sampai ati awk gi jenjalan makan angin x ajak sy??dahla aritu g maen boling ngan fady senyap2..argh!!knapela rumah sy jauh dr rumah korang??knape?!why?!iiihh!!
-telan air liur sy tgk mee kuah melimpah tu..ade tak yg letak sotong,ganti udang??dan kuewteow,drpad mee?maksudnya,kuewteow sotong banjir?besnya ya Allah..beruntung awk,aina.

`Aina AHS said...

apa kaitan pantai ngan nodame??pelik kte...haha..kte plak tgh tgk Mr Brain.hehe.ala lina..nnt kte main la bowling same2 kat kuantan ek.insya Allah~hmm..kuewteow sotong banjir??x penah dgr plak..awk la yg cipta resepi tu lina..hahaha

oppo's owner said...

ala..adela kaitan.
ala..yg peluk2 tu?(sy sebenanye xnak besa2kan hal ni..awk paksa sy..ahhahaa!!)
ala..yg bapak ndame 1st confront@slow talk ngan chiaki tu?
sebijik nk sama pantai dkat rmah nodame tu ngan pantai sabak tu,terutama gamba ke-2.cb tgk.pokok ijau tu..pasir itam tu...
kontan ade boling2 ke?ala,klu ade pun,macamla mak sy kasi sy pergi.macamla sy reti main.jgnkan bola tu,cium bau dia pun x penah.apela..
mr brain?fady nye?sy x tgk lagi.
pasal resepi2,ape kate kt serahkan pada cik reina raihana kite je? hehe
tp series,klu awk ade g mkn angin katne2,postla,buh gamba nyak2 ckit.bkan ape,blh jugak,org yg lepak kat umah ni berangan2 gak.hehe

NuR mUsLimAh said...

rye....
pe ni???
lapo nmpk mee ni tau x..........
huhuhu....
dh la mse tgk gmbr ni syai x mkn lg..
bek anta sni cpt.
hehehehe

faddy said...

When I saw the title 'Mee Udang banjir', what was in mind is 'yay, Aina cooks!'.

After I read, I thought 'Oh, it was a mistake.' Haha

Nur Raihanah said...

nur muslimah...heheheh...kalo nk mee tu kne tanya my fren,aina la...die yg pegi mkn...mesti awk rse pelik kn...blog ni ad 2 writers...hehehe

faddy...rai nk gelak je bce comment awk tu...hahaha....x bek oooo ckp cmtu...bahahahaha

faddy said...
This comment has been removed by the author.
`Aina AHS said...

fady!kuang asam!ahahaha~tau la bru ari tu mak kte kantoikan yg kte jarang masak!*pout*

>buntat:hmm..tp cuti ni kte xde jln mane2 sgt..plan je lebih,tp x jd..huhuhu

faddy said...

Eh, kite komen apeee for the 2nd coment?
I commented once jee

0_o

`Aina AHS said...

haha..sbnrnye kte yg comment tu..but b4 that kte lpe nak log out kan awk pnye..kan ari tu awk tumpang laptop kte..so,kte deleta la..then comment blk using my own account..

Post a Comment

cot-cet