Powered by Blogger.
RSS

Penantian

Salam 'alaik

Setelah sekian lama menunggu,akhirnya keluar juga offer letter walaupun lebih awal daripada tarikh yang sepatutnya,24 Jun.Boleh la semangat kembali pergi ke bank nak bayar yuran(Buat malu je haritu nak bayar tapi no matriks tak tau lagi...huhuu).Sekarang hanya perlu tunggu keputusan MUET,permohonan JPA buka dan academic transript siap untuk diambil(penat juga jadi penunggu ye..adeih..ada lagi?)

Dengan adanya offer letter,bermaksud bermulalah kerja-kerja mem'print' dan mengisi borang-borang yang diperlukan.Siap sedialah printer dan kertas-kertas sekalian.Alhamdulillah...sekarang boleh tarik nafas lega sebab dah secara officialnya mendapat tawaran pengajian di UIA.Dan Alhamdulillah,saya tenang dan gembira dengan apa yang Dia beri selama ini.Cantik aturanNya.Tapi,ada juga perasaan lain yang bercampur-baur.Excited(sebab nak cari sports complex...hahahahah...harapnya dekat Kuantan ada la ye),cuak,gementar semua ada.

Dalam masa tak sampai satu bulan ni,maka bermulalah satu lagi episod dalam hidup.Episod tunggang tergolek semua(bak kata mak la...tapi memang betul pun..huhu).Takpe la,bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian.Masuk-masuk tahun pertama inilah saya dan 'aina akan mengalami 'date' yang agak mendebarkan iaitu bersama encik organic chemistry(betul tak 'aina?)...o_O

Walau apapun,selamat meneruskan perjuangan kepada sahabat-sahabat walau di mana dan apa jua kursus yang diambil.Matlamat kita sama.Menjadi khalifah yang mahu menaikkan kembali kegemilangan Islam di muka bumi ini.Cabaran pasti ada.Semoga kita akan saling mengingati andai diri hampir tergelincir.Semoga impian dan cita-cita kita diizinkan olah Allah untuk kita capai.InsyaAllah.Sesungguhnya Dia adalah sebaik-baik perancang.
Bersatu teguh ,bercerai roboh

p/s:anda-anda yang sebaya,jangan ngade-ngade nak panggil kitorang kakak ye bila masuk nanti...huhuh

p/s/s:baru habis baca novel 'Terasing' karya Hilal Asyraf.Menarik dan penuh pengisian..:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 lighted candles:

buntatmalaspegisekolah said...

ni mood apela plak ni sume pakat2 tulis pasal nak masuk u ni?? lambat lagila..separuh bulan lagi..
bersemangat sungguh kalian.
haha
organic chem?? ok,denga namanye pun dah stat rase pening2 lalat nih..time kaseh rai kerana mengingatkan sy dgn memori yg tak berape indah tersebut,pagi2 buta ni.ha,tgah nampak hybrid2 ni.haha
masuk u bile?de same day ke,even korang lambt sikit grad dr kami ni? the feeling of riak,is,however,unintentional.
tak saba jumpe balik korang,rai,aina.
"terasing"?? bes ke rai?bes ke?pasni sy nak google jap.

raihanah said...

jgn jeles ye..even ktorg abes lmbat tp masuk sme ngan korg...sama sesi ag...hahahaha

buku tu bg rai best...tak tau la awk cmne kan...heheh...try la bace..:D

`Aina AHS said...

akhirnye,one of our 'penantian' da berakhir..tp ade bende lg nak kne tnggu en...*sigh*..kte bru je abis aktiviti mem'print' td..haha.and speaking of encik organic chemistry..you know what..kte x sentuh pon lg..i'm so dead~~ >.<
pape pon..x saba nak jmpe korg blk~^^

buntat said...

"speaking of encik organic chemistry..you know what..kte x sentuh pon lg..i'm so dead~~ >.< "

......

BAPAKK RAJINNN !!!!

haha!
sy pun nk kate payah tu nati,payah gak,tp x penah pun terfikir nak amik ape2 inisiatif lagi skang ni.
haha.
mantapla korang.

Nur Raihanah said...

aina...same here...ohhhh tidaaakkk!!!

buntat...amat perlu...kalau tak takut kena sembelih ngan "encik" itu...uuhuhuhu

Post a Comment

cot-cet