Powered by Blogger.
RSS

Jika...

Jika ada sesiapa yang meminta kasihmu,
katakanlah ianya hanya pada Allah.

Jika ada sesiapa yang meminta cintamu,
katakanlah ianya hanya pada Rasullulah.

Jika ada sesiapa yang meminta rindu dan sayangmu,
katakanlah ianya hanya pada ibu dan ayah.

Jika ada sesiapa yang meminta untuk berada di hatimu,
maka berikanlah kepada yang benar-benar menghargaimu.


.:.ini merupakan sms yang saya dapat daripada senior saya di cfs...dalam bacaan saya mungkin saya akan tambah sedikit(pandai-pandai je kan...heheheh) di bahagian yang terakhir

"maka berikanlah kepada yang benar-benar menghargai dan menyayangi diri dan maruahmu"

Walau apa pun,sms ini tetap memberi sesuatu makna kepada saya.Anda pula bagaimana?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 lighted candles:

lemur said...

Pada pendapat saya, saya amat bersetuju dengan senior cik rai tersebut.Kadang-kadang kita mengasihi seseorang,kerana ingin yang dibalas yang sama kepada diri kita.Sukar sekali untuk betul-betul menyayangi kawan dengan ikhlas,tanpa mengharap balasan.tapi,sedihla jugak,asyik kita nk ucp "sy sayang awak,Oppo" tapi, kalo nak tunggu "Oppo" tersebut plak (ok2,stop being skema..ahaha!)nk ucp sayang2 ni,alamat nk kene tgu harmster bertanduk kot.apela...

ops..ehehe ter-emo kat sini.sori ye rai..??

jap,rai,apsal tetibe bukak diskusi psl bab2 ni? haa,jangan2....(haha!)
btw,aina,sy bebetul syorkan awk bc Diary of Wimpy kids tu...SERONOK!! sy da ade 2 da kat umah ni..my adik pun suke tau.bcla..

Nur Raihanah said...

is it u faddy?awat skema btl ayt...0_o..hahahhaha..

actually sms ni br dpt smalam...so rse trpanggil nk share...hehhehe(awk pikir ap ha??!!!)..oppo tu ap?...:p

Post a Comment

cot-cet