Powered by Blogger.
RSS

Tiba..

Salam ramadhan(yg hanya tinggal lg beberape hari je lg)~



Long time no see,right?Hmm..nak bagi alasan ape ek for my absence from this blog?byk sbnrnye..internet slow..busy study :p..takde idea..malas pon tergolong jugak kot..hehe



Alhamdulillah,i've arrived home safely last Saturday night..and now enjoying the warmth and comfort of my home..ape omputih kate tu..ha,"home sweet home" gitu la~^_^ and dah sakan ber'shopping' da pon td(beli tudung je). As expected,mmg rmai laaa umat manusia yg sibuk membeli-belah..sesak yg amat la hai~



Di samping kesibukan kita nak prepare for the coming aidilfitri, kita kenalah jugak ingt..dgn ketibaannya Aidilfitri,maknanya da tibalah saat kita berpisah dgn Ramadhan..frankly speaking,Ramadhan tahun ni x begitu terasa suasananye..bagi saya la..maybe bcoz of the new environment..before this i've always spend my ramadhan with my family (except for time kat UIA PJ la). Di UIA Kuantan, solat tarawikhnya hanya di musolla, since masjidnya still under construction..but actually,that shouldn't be the reason for not feeling the 'roh' or 'spirit' of Ramadhan..mungkin kerana sy menempuhi Ramadhan tanpa sebrg persediaan, mungkin jugak kerana sibuk dgn tugas sbg student..tp alhamdulillah..ade je aktiviti2 yg dijlnkn sempena Ramadhan,cuma sy x berpeluang nk pegi semua la..huhu


Dan alhamdulillah..dgn tibanya Aidilfitri ni, maknanye tibalah cuti ala2 mid sem break gitu la..sbbnye,sedar x sedar, da tgh2 sem da rupenye..inilah akibatnye xde exam mid-sem..haha~insya Allah,i'll try to spend my break wisely,meaning..kne wat assignment..kemas bilik..jalan2 cari makan kat area Bangi and Kajang ni *coughFadybawakcough*..hehe..study?hmm..dlm pertimbangan..hahahaha..juz kidding..of coz la kne include gak..cume,xde jaminan cam Courts Mammoth la..:p





Orait...maka,selesailah bebelan saya for this time..to be continued ye^^..before that,SALAM AIDILFITRI buat pengunjung2 blog ni..MAAF ZAHIR DAN BATIN YEEE..


insya Allah,kalo umur panjang..bole bertemu dgn Ramadhan yg akan datang,dan semoga Ramadhan yg akan dtg tu lebih baik drpd yg sblm2nye..



Sekadar perkongsian untuk ingatan bersama..

~Sahl bin Abdullah berkata "Tanda cintakan Allah adalah cintakan al-Quran. Tanda cintakan al-Quran adalah cintakan Nabi s.a.w. Tanda cintakan Nabi s.a.w adalah cintakan sunnah Baginda. Tanda cintakan sunnah Baginda adalah cintakan ahikrat. Tanda cintakan akhirat adalah membenci dunia. Tnda membenci dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yg mencukupi untuk sara hidup."~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 lighted candles:

wanna said...

bule tak nk taw siapa sahl bin Abdullah tu... huhuhu.. sbb tetbe mcm x brape nk stuju puler dgn beliau .... huhu

lemur said...

"inilah akibatnye xde exam mid-sem..haha~"

menarik.

as for me, bukan saye malas, tapi,dah mak saye tak bagi saya bawa balik buku pun,atau kata lain, JANGAN BELAJAR TYME RAYA, saye pun menurut perintah jela..saye tak nak jadi anak derhaka...hehehe..cepat padamkan api hasadmu,blan ramadhan x abis lagi ni..hehe

-akhirnyeeee...'contengan' dari aina setelah begitu lama~~

Post a Comment

cot-cet